Nena Olin

Nena Olin har rötter i norra Bohuslän och bor ömsom på ön Resö i norra Bohuslän och i Nolviks Kile i Torslanda, Göteborg. Redan i tonåren intresserade hon sig för livsvillkoren som rådde förr och intervjuade de äldre på ön Resö. Ett levnadsöde fick igång hennes fantasi och efter mycket forskning och skrivande kom romanen ”Så många farväl” till.

I samband med bokutgivningen startade hon Talluddens Förlag, med namn ifrån hennes mormors och morfars sommarstuga på Resö, då det är där hon huvudsakligen är när hon skriver. Efter två egna böcker och efter att ha hjälpt sin mamma Ulla Högström att ge ut hennes böcker fick Nena förfrågan om att hjälpa en debuterande författare att ge ut hennes bok. Nena tog sig an uppdraget och efter detta så har hon fått allt fler förfrågningar och uppdrag.

Nena trivs utmärkt med att vara egen företagare och önskar att hon blivit det tidigare då det är så roligt att tillsammans med debuterande författare och författare skapa och ge ut böcker. Men hon ångrar inte sitt tidigare brokiga yrkesliv då hon bland annat bodde i runt om i Europa i fem år och arbetade som fotomodell, var kontorist i Hamburg, hotellreceptionist och chefssekreterare hemma i Göteborg.

Efter att hon träffade sin blivande make och fött två barn, utbildade hon sig till grundskollärare för att arbeta med bild- och so-ämnena på hög- och mellanstadiet. Ett underbart arbete med som efter tjugo år fick Nena att ”gå in i väggen” som man säger. En följdsjukdom till utmattningen blev doftöverkänslighet som gjorde det omöjligt att fortsätta arbetet i skolan. Men allt ont har något gott med sig då Nena idag kan lägga sin tid på Talluddens Förlag liksom sitt eget skrivande.

Nu gör hon det sista arbetet på ”Ett getingbo på silverfat” en spänningsroman som utspelar sig i en skola i Göteborg, med inslag av trafficking, spelberoende, Estland under den Sovjetiska belägringen och Estland i nutid.

– Så fort manuset är färdigredigerat skall jag ta vid arbetet med efterföljaren av ”Så många farväl” som handlar om Elida och Konrad, två barn i norra Bohuslän under tidigt 1900-tal. I somras var jag i USA och studerade den svenska utvandringen, så nu längtar jag att få sätta klorna i mitt manus.